sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Syksyisiä kädentaitoja

Ensimmäisten kouluviikkojen aikana olemme ehtineet jo monenlaista. Ensimmäisenä käsityönä aloitimme kirjanmerkit vohvelipujotteluna, samalla harjoiteltiin solmun tekemistä ja langan pujottamista neulan silmään. 

Ensimmäisellä viikolla teimme luokan oveen auringon, jossa säteilevät kaikkien oppilaiden kädenkuvat. Lapset täyttivät ensin A4-paperit eri väreillä, piirsivät sen jälkeen paperin takapuolelle oman käden kuvat ja leikkasivat irti. 


Metsäretkellä lapset innostuivat tekemään luontotaidetta. Näin hieno lehti syntyi kepeistä ja kävyistä!

¨

Eskareiden ja ekaluokkalaisten perjantaisissa väripiireissä oli teemana kahtena ensimmäisenä perjantaina sadonkorjuu. Omalla pisteelläni arvuuttelin hajun perusteella kasvimaan satoa ja arvausten jälkeen maistelimme myös. Maistiaisina oli lanttua, kesäkurpitsaa ja porkkanaa. Luin tunnin mittaisen tuokion aluksi ja lopuksi teemaan sopivat tarinat Tuula Korolaisen ja Leena Lumpeen tekemästä Sillä sipuli -kirjasta. Aloitussadun jälkeen haisteltiin ja maisteltiin, sitten tunnistettiin värityskuvina olleita vihanneksia ja juureksia ja väritettiin niitä. Myöhemmin kaikkien ryhmien värityksistä koottiin käytävään hienot sadonkorjuukärryt.


Väritystehtävän jälkeen luin vielä toisen sadun: Seitsemän vihreää miestä. Lukemisen jälkeen lapset arvuuttelivat mitä vihreät miehet oikein olivat ja lopulta saivat itse olla jättiläisinä, jotka rikkoivat seitsemän vihreän miehen veneen ja laskea veneen soutajat. Seitsemän vihreää miestähän olivat siis herneitä, jotka soutivat omalla palollaan ja päätyivät sadun lopussa jättiläisen vatsaan :)
Ohjaajiemme askartelupisteellä lapset valmistivat omat säilykepurkit sekä porkkanataulut repimällä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti