tiistai 24. maaliskuuta 2015

Kevättä ilmassa

Luokka alkaa kuoriutua talvisista askarteluista vähitellen kevääseen. Käytävän ikkunassa kurkistelevat lasten virkkaamat puput, karhut ja hiiret. Lumihiutaleet, joita eläimet ikkunalla ovat ihastelleet, "sulivat" viime viikolla lasten reppuihin. Suolalla ja liimalla askarrellut lumihiutaleet olivat viimeinen talvinen askartelumme, ja vähän jo tuntui että kevät koitti ennen kuin nämä valmistuivat, mutta satoihan sitä lunta vielä tälläkin viikolla....
Ketjusilmukat virkattiin villalangasta koukulla. Eskarissa oli jo harjoiteltu sormivirkkausta ja taitavien ohjaajien avustuksella koukun käyttöä opetettiin jokaiselle kädestä pitäen ja kaikki saivat hienot eläimet virkattua. Osa innostui jatkamaan ketjusilmukoiden virkkaamista vielä työn valmistuttuakin.


Edellisestä yllin jaksosta seinällä vielä muistuttavat oravat, joiden viereen rakentuu vähitellen keväinen järvimaisema.
Hauet ja ahvenet ovat jo pari viikkoa uineet lasten maalaamien, leikkaamien ja kiertämien aaltojen ja kaislojen lomassa.
Tällä viikolla kalat saavat seurakseen upeita sinisorsakoiraita. 


Pääsiäinen näkyy luokassamme myös. Järven rannalle lennähtäneet tiput olivat yhden oppilaani ideoimat. Hän toi mallin ja ohjeistikin hienosti muita askartelun tekemisessä. Tänään koristelimme virpomisoksia. Puolessa tunnissa syntyi lasten käsissä näin upea asetelma värikkäitä oksia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti