torstai 13. marraskuuta 2014

Suurempi vai pienempi?

Suurempi vai pienempi? Siinäpä pulma tälle päivälle. Virittäydyimme aiheeseen nälkäisen alligaattorin ja lasten omien suosikki herkkujen kautta. Mitä isompi, sen parempi. "Suu auki suurempaan" lauseen muistan jo omilta kouluajoiltani juuri vähän aikaa sitten edesmenneen opettajan sanavarastosta. Nyt sama lause on siirretty uudelle sukupolvelle.
Tarinassa yhtä suuri kuin -merkki oli suunsa kiinni napsauttanut alligaattori, joka ei voinut syödä kumpaakaan kun ei osannut päättää kumpi samankokoisista herkuista olisi parempi.


Alligaattoritarinan jälkeen jatkoimme ruokkimalla alligaattoreita ensi pelikorteilla. Pienissä ryhmissä lapset nostivat pinosta kaksi pelikorttia kerrallaan ja pohtivat kumman alligaattori nappaa. Tätä voisi jalostaa peliksi niin, että yksi olisi alligaattori joka nappaa aina isomman kortin ja kahdella muulla on omat pinonsa kortteja. Sitten kisattaisiin kumman kortit loppuvat ensin.


Korttipelin jälkeen jatkettiin alligaattoriaiheella. Jokainen sai kaksi noppaa sekä monisteen, jossa oli alligaattoreita suu eri suuntiin. Noppien silmäluvut piti sijoittaa oikeille puolille alligaattoria. 

Tällä viikolla harjoiteltiin myös kymppipareja eri tavoin. Hypittiin, taputeltiin ja askarreltiinkin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti