perjantai 31. lokakuuta 2014

Kummituksia ja luurankoja

Eskareiden ja ekaluokkalaisten yhteisten perjantaituntien teemana oli kahtena viime viikona Halloween. Hurjat tarinat, laulut ja sadut sekä äänitehosteet pimennetyssä luokassa, taskulampun, kynttilä- ja kurpitsalyhtyjen valossa olivat vähän jännittäviäkin. Leppoisa lastenkirja alkaa tuntua yllättävän jännittävältä, kun ope lukiessa kuiskailee ja samalla taustalta kuuluu pöllön huhuilua, tuulen suhinaa ja narahteluja. 


Eskariopen pisteellä lapset askartelivat alla kuvattuja yö- ja päiväkummituksia. Omalla pisteelläni aloitimme keskustelemalla halloweenin historiasta ja siitä miksi sitä vietetään, millaisia asioita siihen liittyy ja miten halloween liittyy seuraavana päivänä vietettävään pyhäinpäivään. 


Keskustelun jälkeen lapset leikkasivat luurangon osat ja sen jälkeen noppapelinä kisasivat ryhmissä kenen luuranko valmistuu ensin. Heittäessään ykkösen sain liimata harmaalle kartongille vartalon, kakkosella yhden käden kerrallaan ja kolmosella jalan. Lapset suunnittelivat luurangoille hienoja asentoja ja osa piirsi vielä taustalle karmivia kuutamoita, pelottavia puita ja kammottavia kiviä. 


Askartelun jälkeen jatkettiin tuntia samoissa ryhmissä kurpitsamuistipelin parissa. Lopuksi rauhoituttiin vielä yhteiseen satuhetkeen, jossa kirjana oli Mustan yön arvoitus, jonka lukemisen jälkeen virisi paljon keskustelua siitä miten yksin pimeässä omalla kotipihalla tai omassa huoneessa tututkin asiat ovat alkaneet pelottaa, vaikka on tiennyt puskassa rapistelevan oman kissan tai huoneessa naksahtelevan lattialämmitystermostaatin. Ruokailuun leijuimme yö- ja päiväkummitusten tapaan äänettömästi ja huomaamattomasti. Taisi siellä pari luurankoakin kyllä kolistella portaita alas...

Luokassa oli viikon ajan esillä mm. Hassut hurjat hirviöt, Siiri ja kauhea kummitus, Kaapikellon kummitus ja muita teemaan sopivia kirjoja, joita osa lapsista innostui lukemaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti