tiistai 7. lokakuuta 2014

Viikon taito

Luokassa on puhuttu viime aikoina paljon työrauhasta, kauniista käytöstavoista, yhdessä elokuussa sovituista säännöistä, koulun järjestyssäännöistä ja näiden kaikkien noudattamisesta.
Suurimmalle osalle nämä kaikki ovat ihan selkeitä asioita, mutta löytyy luokasta aina niitäkin, jotka eivät muista mitä on yhteisesti sovittu.

Sääntöjen muistuttelemiseksi otimme viime viikolla käyttöön Viikon taidon. Luokan seinällä on esillä viikottain vaihtuva sosiaalinen taito, johon erityisesti sillä viikolla kiinnitetään huomiota ja jota pöytäryhmiin päivittäin valitut taitovahdit tarkkailevat (tehtävänä kannustaa omaa ryhmäänsä toimimaan ohjeen mukaisesti). Viime viikon taitona oli: "Olen hiljaa omalla paikallani, kun tunti alkaa." Lapset saavat itse ehdottaa kulloinkin valittavaa viikon taitoa. Tälle viikolle hyvistä ehdotuksista valittiin: "En lyö, potki tai töni ketään."
Parhaiten taidossa menestyneitä palkitaan tietenkin open runsailla kehuilla, mutta lisäksi silloin tällöin myös reissuvihkoon liimattavilla tarroilla tai kannustuslappusilla ja positiivisilla Wilma-merkinnöillä. Perjantaina valitaan myös viikon taitajan, joka on sillä viikolla onnistunut hienosti osoittamaan osaavansa viikon taidon. Palkinnoksi saa liimata taitajatähden reissuvihkoon. Tämä ei tietysti tarkoita sitä, etteivätkö muutkin olisi voineet suoriutua tehtävästä ihan mallikkaasti. Toivottavasti palkitseminen kuitenkin kannustaa kaikkia yrittämään parhaansa. Perjantaina sovimme yhdessä mikä on seuraavan viikon taito. Viikon taidot kootaan kollaasiksi seinälle, mistä niitä on helppo palautella mieliin tarvittaessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti